register Paswoord vergeten?

Wat is Fundalize?

Alles over de community (en enkel over de community)

Wat is Fundalize?

Berichtdoor Da_Tonio op ma 30 dec 2013 1:36 pm

Afgelopen 24 uur las ik al tweemaal dat Fundalize een funsite is. In beide gevallen werd dat aangehaald om het serieuze sfeertje van een gesprek, comment sectie of een topic in zijn geheel als ongepast te bestempelen.

Maar... fundalize is volgens mij veel meer geworden dan louter een funsite. Voor sommigen is de auto-sectie hun vaste stek op de site, en voor zulke leden is het eerder een autosite. Anderen maken er hier een softe pornosite van door zich zo goed als enkel in de babessectie te begeven, enzovoorts enzoverder. Er is zelfs een afdeling overige, voor wat niet onder de andere noemers past. En daar komt heel wat serieus nieuws, actualiteit, technologie, enzovoorts enzoverder tevoorschijn.

Ook is er een forum, waar een verkoopshoekje en een designcorner ook niet de meest hilarische plekjes van het internet proberen te zijn. Een serious corner, met de bedoeling de humor achterwege te laten als je die betreed, is ook niet echt de kern van een doorsnee funsite.

En de twee leden waar ik het in de eerste alinea over had hebben beiden al met volle genot deelgenomen aan serieuze gesprekken, aan paginalange discussies met walls of text waar de Chinezen nog jaloers op zouden kunnen worden. Dus, niet enkel waren ze naar mijn mening fout in hun uitspraak, ze waren nog hypocriet ook.
(En hey, tgaat hier zonder namen te noemen over iemand die ik wel en niet zo graag heb, qua online persoonlijkheid wel te verstaan. IRL laat ik dat allemaal achterwege. :p )


Swat, kwestie van het ook eens kort en bondig te formuleren...

Fundalize is nu toch wel meer dan ne gewone, simpele funsite zonder meer zekers?
vragen of info nodig??? PM of mail mag steeds
-------------------------------------------------------
greetzz

Da_Tonio
Avatar gebruiker
Da_Tonio
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 1069
Karma: 39
Geregistreerd op: za 01 apr 2006 10:17 am
Woonplaats: lennik

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Piieter04 op ma 30 dec 2013 1:53 pm

Ja.

Slotje aub.
Avatar gebruiker
Piieter04
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 3668
Karma: 10
Geregistreerd op: do 05 jul 2007 4:51 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Mayo op ma 30 dec 2013 2:03 pm

Ik vrees dat het niveau van deze website gewoon te laag is om nog een enigszins boeiende discussie te voeren. Er zijn gewoon niet genoeg mensen meer, waaronder voor- en tegenstanders van een bepaalde zaak, en het niveau van zij die zich komen moeien in een discussie laat meestal zwaar te wensen over.
Precies waarom ik gisteren dus die opmerking maakte bij de discussie rond psychopaten. Als je halve waarheden of zelfs volledig foutieve informatie gaat gebruiken in een discussie, gevoerd door mensen wiens kennis over een enorm complex topic erg beperkt is, dan wordt zo'n discussie gewoon waardeloos en voer je ze beter niet.

Was het vroeger beter? Qua kwantiteit wel. Het topic over een onafhankelijk Vlaanderen had geloof ik een 50tal pagina's. Er kwamen toen vaak topics over actualiteit en zelfs over wetenschap (lang geleden toen we nog keihard hebben moeten zagen achter een wetenschap subforum). Maar de laatste tijd krijg je die topics toch niet meer. Kijk naar het topic over Johnny Thijs: amper reacties.
De kwaliteit zal wellicht wel even slecht geweest zijn. Als ik zelf berichten lees van vroeger schaam ik me alleszins kapot :mrgreen:.
Afbeelding


De crew schreef:Gedraagt u nu maar of 't wisserke komt langs


Schaam jullie als crew, echt waar.
Avatar gebruiker
Mayo (oude nickname: MayoNaisePot)
I am the alpha and the omega
I am the alpha and the omega
 
Berichten: 7857
Karma: 76
Geregistreerd op: ma 23 jul 2007 3:25 pm
Woonplaats: Gent

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Durango op ma 30 dec 2013 2:31 pm

Waarom mag er op fundalize geen ruimte zijn voor degelijke discussies?
Moet alles hier enkel en alleen leute zijn?

Ik vind van niet. Voor sommigen kan een serieuze discussie (of dat nu over voetbal, politiek of economie gaat, maakt niet uit) ook fun zijn. Uw definitie voor fun moet niet noodzakelijk gelden voor de rest van de leden. Als de serious corner u niet aanstaat, blijf er dan gewoon weg. Idem voor babes, designerhoekje.

Fundalize is voor mij een site die ten dienste van de leden moet staan. Dus als er vraag is naar serieuze discussie, babes, designerhoekjes,... dan moet die er zijn.

Opmerking: Ik weet nu wel niet waar die discussie over psychopaten heeft plaatsgevonden.

Ik geef u dus grotendeels gelijk, maar ik snap het praktisch nut van deze topic niet.

En ik geef Mayo gelijk. Er zijn nog mensen waarmee je deftig kan discussiëren, helaas zijn dezen zwaar in de minderheid. Maar dat is volgens mij ook gewoon de weerspiegeling van de maatschappij.

Meer leden betekent dus meer mensen waarmee je kwalitatief kan discussiëren, maar een procentueel evengrote toename aan leden die dat niet kunnen.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Durango (oude nickname: Durango95)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1014
Karma: 4
Geregistreerd op: zo 27 jan 2013 12:35 am
Woonplaats: Tongeren

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Da_Tonio op ma 30 dec 2013 2:47 pm

Hey, ik beweer hier niet dat we het niveau van Mensa moeten halen, maar hier zitten toch wel wat mensen die weten waar ze over spreken als het een bepaald onderwerp betreft, of die op zijn minst respectabel niet weten waar zij of anderen het over hebben.

Mayo, Jelle, Pieter, Elberto, Nasa, en nog redelijk wat anderen zijn alles behalve mensen met een laag niveau. Voor een goed gesprek moet ge met twee zijn, niet meer dan dat. Wat maakt het uit dat er X aantal leden niet deelnemen aan een gesprek?

Het praktisch nut van deze topic is niet meer dan even poolshoogte nemen, verder niets. Ik maakte mij die bedenking al meerdere keren, en wou weten of ik nu de enige was die hier meer dan een funsite in ziet. Deze site enkel een funsite noemen is vrij grof tegenover zowel de leden als de mods en ex-mods.

Het niveau, dat moet ge zoeken in de inhoud van een tekst, in plaats van te kijken naar hoe beschaafd en foutloos die tekst is.

@ Mayo: over niveau... Zitten klagen over het niveau, maar dan wel zo'n reactie als gisteren in een serieuzer gesprek gaan smijten, waardoor ik mijn niveau inderdaad verlaagde, waarvoor mijn excuses, is ook niet al te proper. Ge had op een heel andere manier kunnen vragen waarom iemand iets denkt, beweert, waar hij zijn argumenten haalt, in plaats van der van uit te gaan dat ze alles uit ne film halen. Als gij ooit over politiek begint, kunnen we het ons even makkelijk maken en beweren dat ge nekeer naar't villa politica hebt gekeken. Als ge dan uw ervaringen deelt en laat weten dat ge politieke wetenschappen hebt gevolgd, en dat politiek u al jaar en dag boeit, kunnen we het even makkelijk niet lezen en zeggen dat het ons niet boeit.
Ik vermoed dat ge dat niet aangenaam zou vinden, en dat ge zou vinden dat dat het niveau van het gesprek naar beneden trekt, en dat die persoon zijn muil had moeten houden indien die niets relevant aan het gesprek had toe te voegen.

De reden waarom ge gisteren een opmerking maakte was correct, en het zou het niveau geboost hebben moest het op een even correcte manier gebeurd zijn.
vragen of info nodig??? PM of mail mag steeds
-------------------------------------------------------
greetzz

Da_Tonio
Avatar gebruiker
Da_Tonio
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 1069
Karma: 39
Geregistreerd op: za 01 apr 2006 10:17 am
Woonplaats: lennik

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Chiesel op ma 30 dec 2013 3:00 pm

Fundalize is voor elk wat wils eh...
er moeten toch voor elk onderwerp mensen zijn om het te onderhouden.
het enige wat mij stoort aan de site is datie stilaan aant sterven is, dat er weinig originele (fun)posts in de fun-sectie komen.
Avatar gebruiker
Chiesel (oude nickname: LrNs)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1008
Karma: 5
Geregistreerd op: wo 22 jun 2011 2:19 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor eclipx op ma 30 dec 2013 3:15 pm

Pas op manne er komt hier een serieus tekstje geschreven door ik!

Dusja :), voor mij is deze site een kleinere hechtere versie van games.telenet.be indertijd. Ik kom hier mijn beklag, zegje, positief of negatief nieuws delen of een ervaring en de commentaren die ik erop krijg accepteer ik. Het is ook een forum voor iets. Dat sommigen hier liever diepere discussies doen is hun zaak maar ik ben niet in alle gebieden thuis, vooral over politiek en de zin van het leven ^^. Het is wel jammer dat Kevin Philippe hier nooit meer te zien is, die vent had hier al een stevige reputatie en een halfjaar geleden heeft hij 't afgetrapt ten koste van de intellectuele gemeenschap... Ik kan soms ook eens serieus doen maar ik voel mij precies niet op mijn gemak als ik zo doe/typ, behalve als ik moet werken ^^ en eigenlijk vooral als ik goesting heb, zoals nu. Soms lees ik graag lange teksten, soms totaal niet. Als ik dat perse elke dag zou willen dan had ik al lang een account gemaakt op politics.be of juridischforum.be. Op Tweakers heb ik ook een account en daar is het nogal een serieuze bende, af en toe post ik daar iets maar eerlijk gezegd, het is gewoon mijn ding niet. Misschien later als ik ouder ben... Hier ben ik vooral gekomen om te zwanse, zeveren, lachen, want geef toe "intertet", teletet", "fundalize" zijn niet echt namen die intellectuelen aantrekken..

Ik wil nu ook niet zeggen dat intellectuele discussies hier niet geapprecieerd worden, alsinds niet door ik. Ik lees die meestal wel eens door en zo kan ik me meer inleven in iemand anders zijn wereld enz... wat natuurlijk positief is voor mijn algemene kennis.. Al bij al ben ik tevreden over mijn bijdrage, want echt, men mag niet onderschatten dat men hier vrijwillig z'n verhaal komt doen én soms stenen naar z'n oren krijgt gesmeten. In mijn vriendenkring bv. zijn er echt enorm veel mensen die enkel actief zijn op Facebook om te stoefen hoe goed hun leven wel niet is, of om roddels te verspreiden. Maar over andere dingen hoor je ze nooit, laat staan dat ze actief zijn op forums en zich bezig houden met discussies behalve op HLN...

Als je letterlijk zegt dat het niveau van de site te laag is dan moedig je inmenging volgens mij totaal niet. Precies alsof je zegt "wij hebben een universitair diploma met een zot IQ en wij kunnen echte gesprekken voeren mét moeilijke woorden en al de rest is "dom" of niet hoogopgeleid. Op die manier weer je andere mensen af.. Misschien is dat kort door de bocht maar bij mij komt het toch wel zo over, en ik was tot een tijdje geleden meer een "straat" mens... Maar ja in het echte leven is dat ook wel een beetje zo, iedereen is bevriend met mensen van zijn eigen klasse... Nuja, ik zeg niet dat het niet kan, maar toch. Andere mensen hebben misschien ook problemen om in mooi Nederlands te schrijven met alinea's, leestekens enz.. En o wee als je hier durft "in gwn geskreevn toale begint te klapn" krijgt ge een heleboel verwijten naar uw kop van Grammar Nazi's enzo.. Dus ook die groep mensen weer je automatisch.. Ik heb de chance dat mijn geschreven taal toch op iets trekt (als ik dat wil) ondanks dat ik al sinds '08 de school heb verlaten... En ja, misschien een onbelangrijk detail; praktisch gans de jeugd zit aan de joints en dat is niet echt bevorderlijk voor gesprekken...

Ik wil gewoon zeggen dat iedereen zich bezighoudt met zijn ding en als uw dat niet aanstaat, geef dan ook geen kritiek of simpel gezegd; moeit uw niet.

Mijn reacties komen misschien soms wel wat dom, marginaal over maar dat weet ik (meestal) ook wel, en het is altijd leuk als ik een haar krenk bij iemand of tal van reacties los krijg. Dat jullie mij dan bestempelen als marginaal of whatever, tjah. Uw mening.. Moest ik na de eerste flame van Piieter04 jaren geleden al zo zwaar aangedaan geweest zijn dan was ik hier al lang niet meer te zien. Ik probeer gewoon wat plezier te maken en dat te delen met anderen.

Durango, Timplex, Nasa, en nog tal van leden waarvan ik niet op de naam kan komen zijn nogal recentelijk bijna dagelijks actief en dat neemt dan de leegheid van KP in en zorgt in het algemeen voor wat meer leven. En dat is leuk natuurlijk, hoe meer zielen hoe meer vreugde! We mogen leden echt niet onderschatten. Want er is hier toch een periode geweest dat iedereen hier elkaar rot zat te verwijten en dat zag je ook aan de site. Voor nieuwe potentiële leden is dat ook een afknapper om zich te registreren en actief te blijven. Je gaat bv ook liever naar een cafe waar het plezant is dan naar een cafe waar het vol zit met vechtersbazen en de negativiteit in de lucht hangt.
eclipx (oude nickname: _eclipx)
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 3633
Karma: 36
Geregistreerd op: di 05 dec 2006 2:36 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor los_lampos op ma 30 dec 2013 3:32 pm

eclipx schreef:Pas op manne er komt hier een serieus tekstje geschreven door ik!

...


Afbeelding
Avatar gebruiker
los_lampos (oude nickname: the_lamp)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 2314
Karma: 8
Geregistreerd op: wo 27 dec 2006 3:45 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Da_Tonio op ma 30 dec 2013 3:34 pm

eclipx schreef:Als je letterlijk zegt dat het niveau van de site te laag is dan moedig je inmenging volgens mij totaal niet. Precies alsof je zegt "wij hebben een universitair diploma met een zot IQ en wij kunnen echte gesprekken voeren mét moeilijke woorden en al de rest is "dom" of niet hoogopgeleid. Op die manier weer je andere mensen af.. Misschien is dat kort door de bocht maar bij mij komt het toch wel zo over, en ik was tot een tijdje geleden meer een "straat" mens... Maar ja in het echte leven is dat ook wel een beetje zo, iedereen is bevriend met mensen van zijn eigen klasse... Nuja, ik zeg niet dat het niet kan, maar toch. Andere mensen hebben misschien ook problemen om in mooi Nederlands te schrijven met alinea's, leestekens enz.. En o wee als je hier durft "in gwn geskreevn toale begint te klapn" krijgt ge een heleboel verwijten naar uw kop van Grammar Nazi's enzo.. Dus ook die groep mensen weer je automatisch.. Ik heb de chance dat mijn geschreven taal toch op iets trekt (als ik dat wil) ondanks dat ik al sinds '08 de school heb verlaten... En ja, misschien een onbelangrijk detail; praktisch gans de jeugd zit aan de joints en dat is niet echt bevorderlijk voor gesprekken...

Ik wil gewoon zeggen dat iedereen zich bezighoudt met zijn ding en als uw dat niet aanstaat, geef dan ook geen kritiek of simpel gezegd; moeit uw niet.


Je slaat de nagel op de kop.
(Neen, niet echt, dat weet ik ook wel. Het is een zegswijze, maar dat leer je nog wel kennen als je voor uw doctoraat Nederlands gaat, of een inburgeringscursus voor buitenlanders gaat volgen. Als het maar van een herkend opleidingsinstituut komt.) :mrgreen:
vragen of info nodig??? PM of mail mag steeds
-------------------------------------------------------
greetzz

Da_Tonio
Avatar gebruiker
Da_Tonio
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 1069
Karma: 39
Geregistreerd op: za 01 apr 2006 10:17 am
Woonplaats: lennik

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor eclipx op ma 30 dec 2013 3:35 pm

los_lampos schreef:
eclipx schreef:Pas op manne er komt hier een serieus tekstje geschreven door ik!

...


Afbeelding


Kijk ja dat bedoel ik :) Ik heb er al geen zin meer in en zal mij terug verlagen toch "LOLZ en memes posten" ;)

U was een leuk publiek. Bedankt.

@Da_Tonio: zijt gij nu sarcastisch?
eclipx (oude nickname: _eclipx)
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 3633
Karma: 36
Geregistreerd op: di 05 dec 2006 2:36 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Da_Tonio op ma 30 dec 2013 3:44 pm

Wat mij ook opvalt is hoe vaak mensen klagen over te lange teksten... Maar plak alle facebookstatussen die ze per dag lezen achter mekaar en ge hebt ettelijke pagina's tekst. Daar klagen ze dan stukje per stukje over in de topic over fb-fails. De gemiddelde funpost bevat bij wijze van spreken evenveel tekst als een pagina op het forum. Als er hier mensen zijn die op twitter wel eens wat doorklikken, lezen die ook een pak af op een sessie, en dit en dat.

Zo'n bedenking maakte ik mij jaren geleden vaak in een chatroom, waar de kleine kinderen waarmee niet te praten viel klaagden over een blokje tekst van ochot enkele zinnetjes na mekaar. Maar daarnaast lezen ze wel ne gansen dag, avond of nacht door wat er zin per zin gepost wordt...
500 aparte zinnen na mekaar lezen, geen probleem, maar 5 zinnen die op mekaar volgen, das te veel tekst? #-o


@ Eclipx, neen man. Wat ge zegt klopt echt volledig volgens mij. Dat tussen haakjes was wat gezever, beetje spotten met hoe sommigen niet voorbij een eerste indruk of stereotype geraken.
vragen of info nodig??? PM of mail mag steeds
-------------------------------------------------------
greetzz

Da_Tonio
Avatar gebruiker
Da_Tonio
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 1069
Karma: 39
Geregistreerd op: za 01 apr 2006 10:17 am
Woonplaats: lennik

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor eclipx op ma 30 dec 2013 3:50 pm

Da_Tonio schreef:@ Eclipx, neen man. Wat ge zegt klopt echt volledig volgens mij. Dat tussen haakjes was wat gezever, beetje spotten met hoe sommigen niet voorbij een eerste indruk of stereotype geraken.


Ik weet 't, daarom dat ik me amper meng in zulke dingen :p Eenmaal de dorpsgek, altijd de dorpsgek en als ge die dan plots normaal ziet doen.. Ja, dan fronsen de wenkbrauwen wel!
eclipx (oude nickname: _eclipx)
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 3633
Karma: 36
Geregistreerd op: di 05 dec 2006 2:36 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor UltimateTetten op ma 30 dec 2013 3:55 pm

los_lampos schreef:
eclipx schreef:Pas op manne er komt hier een serieus tekstje geschreven door ik!

...


Afbeelding

hou je kop rik

GO ECLIPX ! :D
Elberto is het beste lid van Fundalize. Ever.
Avatar gebruiker
UltimateTetten (oude nickname: jesse1201)
Ontslagen
Ontslagen
 
Berichten: 2136
Karma: 19
Geregistreerd op: za 27 nov 2010 7:49 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor los_lampos op ma 30 dec 2013 4:05 pm

UltimateTetten schreef:
los_lampos schreef:
eclipx schreef:Pas op manne er komt hier een serieus tekstje geschreven door ik!

...


Afbeelding

hou je kop rik

GO ECLIPX ! :D


omg :o
ik wist dat de prijs van een televisiepersoonlijkheid te zijn me ooit zuur ging opbreken, kben ontmaskerd
Avatar gebruiker
los_lampos (oude nickname: the_lamp)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 2314
Karma: 8
Geregistreerd op: wo 27 dec 2006 3:45 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Jellesg op ma 30 dec 2013 4:42 pm

Da_Tonio schreef:Hey, ik beweer hier niet dat we het niveau van Mensa moeten halen.

Tuurlijk wel.
Afbeelding

Afbeelding
Avatar gebruiker
Jellesg
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 2963
Karma: 43
Geregistreerd op: za 24 jun 2006 12:07 pm
Woonplaats: Kortrijk

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Da_Tonio op ma 30 dec 2013 4:50 pm

Jellesg schreef:
Da_Tonio schreef:Hey, ik beweer hier niet dat we het niveau van Mensa moeten halen.

Tuurlijk wel.


Dan mogen ze hier alle account wissen, en iedereen zich terug laten inschrijven dmv de nodige testen. Dan kunnen ze hier met hoogstens een handvol mensen klagen hoe doods het hier niet is. Maar hey, het klagen zal tenminste foutloos verlopen. :lol:
Drogen! :p
vragen of info nodig??? PM of mail mag steeds
-------------------------------------------------------
greetzz

Da_Tonio
Avatar gebruiker
Da_Tonio
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 1069
Karma: 39
Geregistreerd op: za 01 apr 2006 10:17 am
Woonplaats: lennik

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Galome op ma 30 dec 2013 5:02 pm

los_lampos schreef:
eclipx schreef:Pas op manne er komt hier een serieus tekstje geschreven door ik!

...


Afbeelding


Wa ne lage niveau xd
In purple we trust!
Make us proud!
Avatar gebruiker
Galome
Gereïncarneerde WC-borstel
Gereïncarneerde WC-borstel
 
Berichten: 1709
Karma: -25
Geregistreerd op: do 09 jun 2011 12:21 pm
Woonplaats: in de discozaal

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor hypolicious op ma 30 dec 2013 5:13 pm

Fundalize was een funsite, een jongerensite waar geile pubers de eerste keer die hemelse vormen van een borst met bijhorende tepelhoven zagen.
Een site waar men filmpjes via mediaplayer moesten afgespeeld worden.
Waar gelachen kon worden met foto's die al ouder dan het internet zelf waren.
Waar men discussies over politiek kon aangaan of waar de tuners hun foto's met elkaar deelden.
De plek waar op iedere vraag een antwoord kon gegeven worden, als het nu over school, seks, muziek ging.

Met de opkomst van 9gag, youtube, social media, 4chan is deze minieme site eigenlijk zeer achteruit gegaan. Niet de fout van de community zelf, maar gewoon hoe het internet werkt.
Vroeger, in het leerjaar, als men over een funsite sprak was dat meestal zattevrienden of fundalize. Tegenwoordig komt men af met talloze meme archives dumps, sites waarvan je zelfs niet durft klikken omdat de naam iets té vreemd is en omdat mensen gewone foto's van wijven in bikini, waar men gene preut kon zien, beu werden en op zoek gingen naar echte porno.

Ge kunt fundalize vergelijken met je eerste jeugdclub, café waar je binnenkomt. Maar hoe ouder, hoe meer je wilt verkennen eh. In de plekke dat mensen in hun eerste café blijven willen ze keer na ne danscafé, stripbar of chersonissos gaan djenzen.

Het is meer een ontspanningsite voor vlaamse jongeren (tieners tot +twintigers) om hun shit es te schieten int forum. Maar tegenwoordig is het meestal de compacte groep van 30 mensen die elkaar heel de tijd willen verbeteren, op ieder onderwerp, omdat ze een grotere piet hebben.

En Eclipx zijn avonturen.

PS: Nu da ik da hier zo zie, wanneer gaat er hier nog eens deftig vrouwelijk materiaal gepost worden verdomme!
TETN!

--------

tl:dr

Als je geen diploma hebt ben je debiel en minderwaardig.
Vroeger tetten, nu niet.
Karmasysteem trekt op de kloten.
Takai wist teveel.
Afbeelding

Being naked 'n shit, teh new 2012 trend!
Avatar gebruiker
hypolicious (oude nickname: Phluppe)
De slimste mens
De slimste mens
 
Berichten: 3293
Karma: 195
Geregistreerd op: za 03 mei 2008 12:36 am
Woonplaats: Meestal thuis

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor the-skullkid op ma 30 dec 2013 5:18 pm

Waar is Takai eigenlijk?
Afbeelding

Afbeelding
Avatar gebruiker
the-skullkid (oude nickname: the skullkid)
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 5496
Karma: 44
Geregistreerd op: do 06 apr 2006 5:41 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor hypolicious op ma 30 dec 2013 5:21 pm

the-skullkid schreef:Waar is Takai eigenlijk?


Per ongeluk zichzelf verwijderd.
Ge weet toch hoe hij is alstie in gang schiet.
Afbeelding

Being naked 'n shit, teh new 2012 trend!
Avatar gebruiker
hypolicious (oude nickname: Phluppe)
De slimste mens
De slimste mens
 
Berichten: 3293
Karma: 195
Geregistreerd op: za 03 mei 2008 12:36 am
Woonplaats: Meestal thuis

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor the-skullkid op ma 30 dec 2013 5:39 pm

hypolicious schreef:
the-skullkid schreef:Waar is Takai eigenlijk?


Per ongeluk zichzelf verwijderd.
Ge weet toch hoe hij is alstie in gang schiet.

:lol: :lol:
Afbeelding

Afbeelding
Avatar gebruiker
the-skullkid (oude nickname: the skullkid)
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 5496
Karma: 44
Geregistreerd op: do 06 apr 2006 5:41 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Chiesel op ma 30 dec 2013 7:43 pm

hypolicious schreef:Fundalize was een funsite, een jongerensite waar geile pubers de eerste keer die hemelse vormen van een borst met bijhorende tepelhoven zagen.
Een site waar men filmpjes via mediaplayer moesten afgespeeld worden.
Waar gelachen kon worden met foto's die al ouder dan het internet zelf waren.
Waar men discussies over politiek kon aangaan of waar de tuners hun foto's met elkaar deelden.
De plek waar op iedere vraag een antwoord kon gegeven worden, als het nu over school, seks, muziek ging.

Met de opkomst van 9gag, youtube, social media, 4chan is deze minieme site eigenlijk zeer achteruit gegaan. Niet de fout van de community zelf, maar gewoon hoe het internet werkt.
Vroeger, in het leerjaar, als men over een funsite sprak was dat meestal zattevrienden of fundalize. Tegenwoordig komt men af met talloze meme archives dumps, sites waarvan je zelfs niet durft klikken omdat de naam iets té vreemd is en omdat mensen gewone foto's van wijven in bikini, waar men gene preut kon zien, beu werden en op zoek gingen naar echte porno.

Ge kunt fundalize vergelijken met je eerste jeugdclub, café waar je binnenkomt. Maar hoe ouder, hoe meer je wilt verkennen eh. In de plekke dat mensen in hun eerste café blijven willen ze keer na ne danscafé, stripbar of chersonissos gaan djenzen.

Het is meer een ontspanningsite voor vlaamse jongeren (tieners tot +twintigers) om hun shit es te schieten int forum. Maar tegenwoordig is het meestal de compacte groep van 30 mensen die elkaar heel de tijd willen verbeteren, op ieder onderwerp, omdat ze een grotere piet hebben.
Afbeelding

Je hebt dat goed verwoordtdDT
Avatar gebruiker
Chiesel (oude nickname: LrNs)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1008
Karma: 5
Geregistreerd op: wo 22 jun 2011 2:19 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor The_Unforgiven op ma 30 dec 2013 8:30 pm

tetn!
Afbeelding

Afbeelding
Avatar gebruiker
The_Unforgiven (oude nickname: skatesmurf)
Moeder Theresa
Moeder Theresa
 
Berichten: 5763
Karma: 145
Geregistreerd op: vr 01 sep 2006 8:38 am
Woonplaats: Zwolle

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor ikke op ma 30 dec 2013 8:45 pm

Mayo schreef:Was het vroeger beter? Qua kwantiteit wel. Het topic over een onafhankelijk Vlaanderen had geloof ik een 50tal pagina's. Er kwamen toen vaak topics over actualiteit en zelfs over wetenschap (lang geleden toen we nog keihard hebben moeten zagen achter een wetenschap subforum). Maar de laatste tijd krijg je die topics toch niet meer. Kijk naar het topic over Johnny Thijs: amper reacties.

Laat dat nu net iets zijn waar de community de voorbije jaren enigszins zelf voor gezorgd heeft. Een discussie over politiek? Dan dan was er altijd wel iemand die minachtend kwam doen en iedereen doorverwees naar politics.be, waar de échte politieke discussies online gevoerd konden worden.
Problemen met uw computer => vraag het eens op 9lives.
Wetenschap => 9lives
Design => 9lives e.a.
(Web)development => 9lives e.a.
Er werd eigenlijk amper nog een poging gedaan om de persoon in kwestie hier te helpen.

Vroeger was het Fundalize forum een plaats waar iedereen door iedereen geholpen kon worden. Dat is dan beginnen evolueren naar een trend waar trolls alle nieuwelingen onmiddellijk uitkafferden of je standaard naar een site in die niche werd doorverwezen, maar je werd jammer genoeg steeds minder geholpen op dit forum zelf.
* Op alle regels zijn uitzonderingen *
* Alles is interpretatie *
* Interpretatie is relatief *
Avatar gebruiker
ikke
Fundalize Super-Moderator
Fundalize Super-Moderator
 
Berichten: 7312
Karma: 41
Geregistreerd op: zo 15 mei 2005 3:50 pm
Woonplaats: Zottegem

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Da_Tonio op ma 30 dec 2013 9:51 pm

ikke schreef:
Mayo schreef:Was het vroeger beter? Qua kwantiteit wel. Het topic over een onafhankelijk Vlaanderen had geloof ik een 50tal pagina's. Er kwamen toen vaak topics over actualiteit en zelfs over wetenschap (lang geleden toen we nog keihard hebben moeten zagen achter een wetenschap subforum). Maar de laatste tijd krijg je die topics toch niet meer. Kijk naar het topic over Johnny Thijs: amper reacties.

Laat dat nu net iets zijn waar de community de voorbije jaren enigszins zelf voor gezorgd heeft. Een discussie over politiek? Dan dan was er altijd wel iemand die minachtend kwam doen en iedereen doorverwees naar politics.be, waar de échte politieke discussies online gevoerd konden worden.
Problemen met uw computer => vraag het eens op 9lives.
Wetenschap => 9lives
Design => 9lives e.a.
(Web)development => 9lives e.a.
Er werd eigenlijk amper nog een poging gedaan om de persoon in kwestie hier te helpen.

Vroeger was het Fundalize forum een plaats waar iedereen door iedereen geholpen kon worden. Dat is dan beginnen evolueren naar een trend waar trolls alle nieuwelingen onmiddellijk uitkafferden of je standaard naar een site in die niche werd doorverwezen, maar je werd jammer genoeg steeds minder geholpen op dit forum zelf.Dat had ik ook al gedacht ivm deze topic. Laatste keer dat ik mij herinner was ivm juridisch advies. En het geklaag dat dat beter op juridisch forum hoorde, kwam van een actief kernlid dat dezer dagen klaagt over het gebrek aan activiteit. Hilarisch en om van te bleiten tegelijk. :lol: :'(
vragen of info nodig??? PM of mail mag steeds
-------------------------------------------------------
greetzz

Da_Tonio
Avatar gebruiker
Da_Tonio
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 1069
Karma: 39
Geregistreerd op: za 01 apr 2006 10:17 am
Woonplaats: lennik

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor bulck op ma 30 dec 2013 10:03 pm

ikke schreef:
Mayo schreef:Was het vroeger beter? Qua kwantiteit wel. Het topic over een onafhankelijk Vlaanderen had geloof ik een 50tal pagina's. Er kwamen toen vaak topics over actualiteit en zelfs over wetenschap (lang geleden toen we nog keihard hebben moeten zagen achter een wetenschap subforum). Maar de laatste tijd krijg je die topics toch niet meer. Kijk naar het topic over Johnny Thijs: amper reacties.

Laat dat nu net iets zijn waar de community de voorbije jaren enigszins zelf voor gezorgd heeft. Een discussie over politiek? Dan dan was er altijd wel iemand die minachtend kwam doen en iedereen doorverwees naar politics.be, waar de échte politieke discussies online gevoerd konden worden.
Problemen met uw computer => vraag het eens op 9lives.
Wetenschap => 9lives
Design => 9lives e.a.
(Web)development => 9lives e.a.
Er werd eigenlijk amper nog een poging gedaan om de persoon in kwestie hier te helpen.

Vroeger was het Fundalize forum een plaats waar iedereen door iedereen geholpen kon worden. Dat is dan beginnen evolueren naar een trend waar trolls alle nieuwelingen onmiddellijk uitkafferden of je standaard naar een site in die niche werd doorverwezen, maar je werd jammer genoeg steeds minder geholpen op dit forum zelf.Nail oep the kop

Afbeelding
Afbeelding
Avatar gebruiker
bulck
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 2869
Karma: 4
Geregistreerd op: do 08 feb 2007 8:05 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor Chiesel op ma 30 dec 2013 10:17 pm

Iedereen maakt deel uit van de ondergang van Fundalize, er is geen ontsnappen aan.


Afbeelding
Avatar gebruiker
Chiesel (oude nickname: LrNs)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1008
Karma: 5
Geregistreerd op: wo 22 jun 2011 2:19 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor bulck op ma 30 dec 2013 10:19 pm

Chiesel schreef:Iedereen maakt deel uit van de ondergang van Fundalize, er is geen ontsnappen aan.


Afbeelding


Zullen we naakt in bad liggen en het ondergaan dan ? Als er toch niets meer aan te doen is.
Afbeelding
Avatar gebruiker
bulck
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 2869
Karma: 4
Geregistreerd op: do 08 feb 2007 8:05 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor The_Tuxedo op di 31 dec 2013 3:07 am

Da_Tonio schreef:Dus, niet enkel waren ze naar mijn mening fout in hun uitspraak, ze waren nog hypocriet ook.

Hierop enkel dit: op zich is er niks mis met een beetje hypocrisie. Iedereen is op één of andere manier wel een beetje hypocriet (en de meeste mensen zelfs serieus hypocriet). Iemand die beweert niet hypocriet te zijn heeft de meta-hypocrisie ontdekt: zo iemand is hypocriet over de eigen hypocrisie. Soit, naar het belangrijkere gesprek.

Da_Tonio schreef:Fundalize is nu toch wel meer dan ne gewone, simpele funsite zonder meer zekers?

Absoluut. Ik heb ook al regelmatig die eigenschap van Fundalize willen versterken, voornamelijk in het gebied dat mij het meeste ligt: wetenschap (en voetbal). Helaas is meestal gebleken dat ik er minder tijd voor heb dan ik zou willen. Zo is de wetenschapsblog die ik een hele poos geleden heb aangekondigd nog steeds een work in progress. Gelukkig zijn er nog altijd dingen als filmpjes over mensen als Richard Feynman die heel wat minder tijd in beslag nemen om te posten. Dus dat doe ik dan ook af en toe.

Maar die eigenschap van Fundalize wordt inderdaad te weinig benadrukt. Deze site (bewust of onbewust) als een funsite catalogiseren is misschien zelfs de voornaamste oorzaak voor de achteruitgang ervan. Mensen focussen steeds maar op dat fun-aspect, terwijl diversiteit net de brandstof van evolutie is. Zonder diversiteit valt een website volgens mij onvermijdelijk stil. Langzaam, maar zeker. Je moet iets verfrissend aanbieden. Een wijdere range aan thema's en onderwerpen geeft de mogelijkheid tot activiteit voor veel meer mindsets (zij het de verschillende mindsets van één persoon op verschillende dagen of die van verschillende personen op dezelfde dag).
Mensen worden misschien initieel aangetrokken door het fun-aspect (of misschien ook niet) maar kunnen evengoed blijven voor de aangename gesprekken over 'serieuzere' onderwerpen (hoewel ik bvb. wetenschap niet al te serieus wil noemen, It's Fun To Imagine ;) ). Ik werd zelf als puber aangetrokken door de fun-posts en de babe-posts, maar ontdekte langzamerhand het forum (waar vnl. voetbal mijn aandacht kreeg denk ik). Naarmate ik ouder werd, ben ik enkele malen verdwenen, maar ik kwam telkens vooral terug voor de serieuzere aspecten van het forum. Come for the boobs, stay for the brains so to speak. Jammer genoeg is het al een tijdje precies meer "Come for the boobs, stay for the hope of the possibility of occasional brains - maybe".

Het is dan ook niet genoeg om een wijde range aan mogelijkheden aan te bieden, je moet ze ook stimuleren. Dat gebeurt deels door de site zelf (ipv overal reclame voor externe dingen kan je bvb. één vast slot reserveren voor variërende onderdelen van Fundalize waarin de gebruiker wordt aangemoedigd om daar eens zijn/haar neus aan het venster te steken) en deels door de gebruikers in de manier waarop andere soorten topics en posts ontvangen worden (ikke haalde dit hierboven ook al aan). Beide zaken moeten beter op Fundalize. Ik besef dat het doelpubliek van FDLZ voornamelijk de schoolgaande jeugd is, maar wat is er mis met het verwijzen van de jeugd naar topics/posts over serieuzere onderwerpen? Middelbaar-studenten krijgen misschien ook wel te weinig krediet. Er wordt hier precies gedacht dat ze alleen maar plezier willen maken, maar de meeste van die mensen zijn heel goed in staat om over wetenschap, politiek, filosofie enz. te praten.

Soit, ik begin weer ideeën te spuien die al dan niet nuttig kunnen zijn en dat is niet het doel van dit topic. Om samen te vatten: ik ben het er volkomen mee eens dat FDLZ meer is (en moet zijn) dan een funsite en ik hoop dat we dat duidelijker kunnen maken door zelf andere aspecten van de site aandacht te geven. If you wanna make the site a better place, take a look at yourself and then make a change. Goed voornemen voor 2014? :)
Afbeelding
Avatar gebruiker
The_Tuxedo (oude nickname: The Tuxedo)
Ontslagen
Ontslagen
 
Berichten: 3211
Karma: 19
Geregistreerd op: ma 11 sep 2006 6:38 pm

Re: Wat is Fundalize?

Berichtdoor eclipx op di 31 dec 2013 8:02 am

ikke schreef:
Vroeger was het Fundalize forum een plaats waar iedereen door iedereen geholpen kon worden. Dat is dan beginnen evolueren naar een trend waar trolls alle nieuwelingen onmiddellijk uitkafferden of je standaard naar een site in die niche werd doorverwezen, maar je werd jammer genoeg steeds minder geholpen op dit forum zelf.


Ikke, ge zijt bijzonder weinig actief op het forum en nu zeg je dat men vroeger elkaar hielpte, maar nu niet meer? Dat is echt zever. Vanaf er iemand is met een vraag over multimedia of iets waarvan ik kennis heb dan zal je mij daar geregeld iets zien posten, niet alleen ik maar ook een heleboel andere leden dragen hun steentje bij... Dus wat je zegt klopt niet. Maar eerlijk gezegd soms heb ik er geen zin in om bepaalde leden te helpen nadat ze mij door het slijk haalden..
eclipx (oude nickname: _eclipx)
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 3633
Karma: 36
Geregistreerd op: di 05 dec 2006 2:36 pm

Volgende

Keer terug naar Fundalize Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron