register Paswoord vergeten?

Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Berichtdoor Dequal op wo 01 sep 2010 8:22 pm

Afbeelding


The Stig is eindelijk ontmaskerd. Een hoge rechtbank stelde de BBC in het ongelijk in een zaak over de publicatie van een boek dat de identiteit van The Stig onthult. Het gaat om racepiloot Ben Collins.

De makers van Top Gear probeerden nog te vermijden dat Collins zichzelf zou ontmaskeren in zijn autobiografie. Slechts zes mensen zouden tot vandaag geweten hebben wie The Stig was. Het gaat onder meer om de drie presentatoren: Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond.

My Dad is The Stig
De identiteit van The Stig was één van de best bewaarde geheimen in de Britse tv-wereld. Het kreeg zelfs Amerikaanse allures toen T-shirts verschenen met de slogan "My Dad is The Stig". Ben Collins zag het echter niet langer zitten dat de andere gezichten van Top Gear veel geld verdienden met boeken en andere promotieproducten.

Volgens de BBC moest hun geheimzinnige piloot in zijn witte pak een akkoord ondertekenen. Ze vinden dat het niet leuk zou zijn voor de kijkers als de ster van hun show zou ontmaskerd worden. Een hoge rechtbank gaf de BBC ongelijk.

Ontmaskerd
Een maand geleden doken de geruchten over Collins echter op toen uit de boekhouding van zijn bedrijf - Collins Autosport - bleek dat hij diensten had verricht voor de BBC, vooral voor het programma Top Gear.

Vorig jaar werd Collins al even genoemd als The Stig toen een bouwvakker zijn witte pak en handschoenen had zien liggen terwijl hij een opdracht uitvoerde in het huis van Collins.

Daarmee komt een einde aan een discussie die alle fans jarenlang bezig hield. Maar Top Gear zou volgens ons Top Gear niet zijn als ze hier in het volgende seizoen niets op zouden vinden. (gb)

Afbeelding


Bron: HLN
Dequal
Intellectueel
Intellectueel
 
Berichten: 3280
Karma: 66
Geregistreerd op: zo 20 mei 2007 11:24 am

Re: Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Berichtdoor tonyt op wo 01 sep 2010 8:27 pm

volgend seizoen een blauwe stig ...
...
Avatar gebruiker
tonyt
Ontslagen
Ontslagen
 
Berichten: 7217
Karma: 17
Geregistreerd op: vr 11 jun 2004 1:43 pm
Woonplaats: Mollem

Re: Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Berichtdoor TheCeet op wo 01 sep 2010 8:28 pm

had al gelezen begin deze week dacht ik..
jammer dat zijn identiteit bekend is... en btw, had dit vanmorgen gelezen.

BBC vecht verschijning boek over ontmaskering de Stig aan
Afbeelding

De BBC wil ver gaan om de geheime identiteit van The Stig te bewaren. De beroemde chauffeur van de populaire tv-show Top Gear wordt in een nieuw boek ontmaskerd. Maar de BBC probeert uitgeverij HarperCollins de nakende publicatie ervan te verhinderen voor de rechtbank.
Een rechter van het Hooggerechtshof in Londen moet oordelen of HarperCollins al dan niet het door de BBC gewraakte boek mag uitgeven. Over de ware indentiteit van The Stig werd al menig gokje gepleegd, het ene al wat meer ondersteund door 'bewijzen' dan het andere. Recent nog werden nieuwe indicaties gevonden dat de man achter de witte helm wel degelijk Ben Collins is, die onder meer stuntwerk voor James Bond deed. Ook de namen van ex-F1-piloten Damon Hll en Michael Schumacher werden in het verleden naar voren geschoven.

Kijkplezier vergallen
De BBC argumenteert dat de ontmaskering van The Stig het kijkplezier voor de fans zal vergallen. Bovendien heeft de man onder de helm een contract afgesloten waardoor de geheimhouding van zijn identiteit wordt gewaarborgd. Alleen een handvol medewerkers van Top Gear én presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May weten wie The Stig is.

De huidige Stig is overigens al de tweede die die rol op zich neemt. De eerste was Perry McCarthy die letterlijk de oceaan werd ingereden nadat zijn identiteit uitkwam.

Legaal recht
HarperCollins, uitgever van de nieuwe autobiografie over The Stig, hekelt het feit dat de openbare omroep BBC belastinggeld gebruikt om de publicatie te verhinderen en stelt dat het "alles in het werk zal stellen om het perfect legale recht van dit individu om zijn verhaal te vertellen".

Bron: HLN
Afbeelding
Avatar gebruiker
TheCeet (oude nickname: ceetje46)
Ontslagen
Ontslagen
 
Berichten: 4477
Karma: 16
Geregistreerd op: za 05 aug 2006 3:41 pm
Woonplaats: Lede

Re: Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Berichtdoor eXistenZ op wo 01 sep 2010 9:06 pm

Dacht dat het onofficieel al wat uitgelekt was, toen ne werkman in zijn kamer kwam en daar et pak zag liggen ofzo een jaar of twee geleden (weet het niet meer zo goed). Dat hebben ze toen gesust door Schumacher op te laten komen (die natuurlijk nooit de stig kan/kon zijn).

Nadat de eerste stig ontmaskerd is, hebben ze die van een vliegdekschip laten rijden, dus wie weet wa er nu gebeurt :p Ma zolang ze plezante dingen voor hem blijven gebruiken (en dan ook zijn "cousin's"), maal ik niet veel om de identiteit.


Ignorance is Bliss
Avatar gebruiker
eXistenZ
I am the alpha and the omega
I am the alpha and the omega
 
Berichten: 2117
Karma: 84
Geregistreerd op: vr 26 jun 2009 9:40 am
Woonplaats: Schepdaal

Re: Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Berichtdoor scarrabee op wo 01 sep 2010 9:39 pm

ik von het gewoon leuker als je niet wist wie het was,
nu plak je daar toch altijd een gezicht op, pakt deel van de fun weg (zeker van de openingszinne van jeremy clarkson)
hij verpest het wel een beetje voor zichzelf e (Ben Collins)
nu komt er volgend jaar gwn een andere stig
Afbeelding
Avatar gebruiker
scarrabee
Ontslagen
Ontslagen
 
Berichten: 418
Karma: 24
Geregistreerd op: di 13 okt 2009 10:00 pm
Woonplaats: Gent

Re: Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Berichtdoor bjoerk op do 02 sep 2010 12:07 am

indeed the gray stig ofzo zeker XD
Afbeelding


http://www.setbb.com/kevinphillippe/
YOU GOTTA FIGHT FOR KP's RIGHT TOO POOOOOOOOOOST
http://nl.pokerstrategy.com/#u715ES
Avatar gebruiker
bjoerk
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 8942
Karma: 32
Geregistreerd op: do 10 feb 2005 3:51 pm
Woonplaats: BALEN GVD

Re: Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Berichtdoor Qoss op do 02 sep 2010 12:19 am

goh, ik kijk graag naar TopGear maar eigenlijk kan het mij geen ruk schelen wie The Stig is :)
Ik ben op een missie: 1.000.000 FDLZ euro - klik hier om geld te doneren!!!
Avatar gebruiker
Qoss (oude nickname: MC Weed)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 9949
Karma: 5
Geregistreerd op: ma 20 maart 2006 10:59 pm

Re: Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Berichtdoor Didier Deluxe op do 02 sep 2010 12:19 am

bjoerk schreef:indeed the gray stig ofzo zeker XD

Misschien leuk idee om een poll aan toe te voegen, welke kleur de volgende heeft...
Ik denk dat ze nu voor iets flashy's gaan, roze ofzo. :)

Als ze nu alleen zijn kostuum veranderen kunnen ze zelfs Ben Collins houden, het duurt waarschijnlijk toch weer 5 jaar vooraleer men dan doorheeft wie het is.
Afbeelding

"Bomen komen elkaar niet tegen en leven doorgaans langer."
Avatar gebruiker
Didier Deluxe
Moeder Theresa
Moeder Theresa
 
Berichten: 3584
Karma: 134
Geregistreerd op: wo 08 feb 2006 3:04 pm
Woonplaats: Aalst

Re: Ben Collins ontmaskert zichzelf als The Stig

Berichtdoor Pr0xje op wo 08 sep 2010 1:19 pm

"Gekrenkte" Clarkson: "The Stig de laan uitgestuurd"

Zoals verwacht werd Ben 'The Stig' Collins door het BBC-programma Top Gear de laan uitgestuurd, nadat hij zichzelf had ontmaskerd in een boek. Presentator Jeremy Clarkson heeft dit bevestigd in een interview met Witney TV. Hij voegde eraan toe dat hij "gekrenkt" is door Collins en liet doorschemeren dat het tijdperk van The Stig weleens helemaal voorbij zou kunnen zijn.

Dit was de deal met Top Gear: The Stig blijft anoniem of hij vliegt eruit! Zo verging het ook de eerste - zwarte - Stig, Perry McCarthy, toen die net als Collins zijn identiteit onthulde in een boek. Beide heren werden inderdaad aan de deur gezet. Clarkson zei in het interview nog over Collins: "Hij wou blijkbaar liever... Laat het mij zo stellen: wat ons betreft zijn zijn dagen geteld. Hij krijgt de bons."

The Stig helemaal voorbij?
Clarkson voelt zich zelfs gekwetst. "Het was een hele schok. Vreselijk eigenlijk want ik mocht hem wel. Hij kwam bij mij thuis over de vloer om een glaasje te drinken en al die tijd werkte hij dus aan zijn boek."

De tv-maker liet verstaan dat het misschien definitief afgelopen is met de figuur van The Stig. "Geloof me, we hebben duizenden en duizenden kandidaten die staan aan te schuiven voor om het even wat we zullen creëren."

De BBC had vorige week nog geprobeerd om de publicatie van het boek van Ben Collins tegen te houden via de rechtbank, maar dat mislukte. Volgende donderdag verschijnt de inmiddels beruchte autobiografie. Collins zou naar verluidt het ijzer willen smeden wijl het nog heet is. Zijn deel van de koek binnenhalen, zeg maar, want dat zou hij te klein gevonden hebben.

Unieke autoshow
Wereldwijd trekt Top Gear zo'n 350 miljoen kijkers. Het is een uniek autoprogramma met veel stunts en snelle wagens. Het jongensachtige gekibbel tussen de drie presentatoren lijmt alles mooi aan elkaar. Het bevat een populaire tv-figuur: The Stig. Hij/het is de man in het witte pak, met dito helm, voorzien van een ondoorzichtig zwart scherm voor de ogen en test alle auto's die de revue passeren in de show. Zijn identiteit was een van de best bewaarde tv-geheimen.

bron: hln.be

Clarkson gaf al enkele hints over het volgende seizoen van Top Gear. 'We hebben vele kandidaten die staan te springen om de Stig te spelen,' wist hij. 'Maar het is niet zeker of er een nieuwe Stig komt. Zo is het best mogelijk dat we een ander concept uit onze mouw schudden.'

bron: nieuwsblad.be

Ben eens nieuwsgierig hoe dit gaat draaien en keren :mrgreen:

Verplaatst naar TV ;)
Afbeelding
Avatar gebruiker
Pr0xje (oude nickname: Pr0xje^)
Fundalize Moderator
Fundalize Moderator
 
Berichten: 22058
Karma: 169
Geregistreerd op: do 25 jan 2007 3:07 pm
Woonplaats: Antwerpen


Keer terug naar TV

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten