Pagina 1 van 1

telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 11:51 am
door bloky
Beste leden het internet van telenet hier in het huis van mijn ouders ergert mij serieus..
wij hebben een pakket: internet, tv, en telefonie..
hij betaalt meer dan 70€ per maand aan de rekening van telenet, mijn aparte hd digibox mee gerekend boven,
zijn digigbox beneden moet nog vervangen worden naar een hd..
maar voor zoveel geld is het internet hier f*cking traag :evil:
en ook valt het af en toe zonder reden uit, zodat ik de router telkens uit het stopcontact mag gaan trekken en 10sec later opnieuw insteek..
resultaat van de speedtest:
Download Speed: 3206 kbps (400.8 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 1986 kbps (248.3 KB/sec transfer rate)
Latency: 20 ms
zondag 16 juni 2013 12:50:19

het internet is hier al redelijk oud, maar is dit wel normaal? :s

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 12:05 pm
door Chester
Nee dit is niet normaal tenzij dat je nog een ADSL verbinding hebt. maar aangezien dat je telenet hebt heb je al geen adsl(belgacom)..
als je nog een 2de hd digibox gaat pakken dan hou je helmaal niets meer over van je bandbreedte. ik zou toch eens bellen naar telenet of eens in een telenet winkel binnen springen. je zou toch minimum 1 a 2 mb/s moeten halen, ook omdat je met een HD digibox zit. HD kanalen gebruiken zo iets van bandbreedte.

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 12:06 pm
door Amberke
Niet dat ik er veel van weet, maar misschien ligt dat aan waar je juist woont. Als je bv op den boerenbuite woont, dat het internet trager gaat. Maar waarom eigenlijk 2 digiboxen? Is er eentje niet genoeg :p?

Maar ik denk dat die boven mij wel u meer heeft geholpen.


Ik heb ook eens een Speedtest gedaan.
Afbeelding

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 12:08 pm
door Chester
Amberke schreef:Niet dat ik er veel van weet, maar misschien ligt dat aan waar je juist woont. Als je bv op den boerenbuite woont, dat het internet trager gaat. Maar waarom eigenlijk 2 digiboxen? Is er eentje niet genoeg :p?


Maar ik denk dat die boven mij wel u meer heeft geholpen.

hij zegt dat het een digibox voor boven en één voor beneden is :D

ik heb even bij telenet opgezocht wat hun goedkoopste internet abo is.
Basic Internet(1)
30 Mbps download
2,5 Mbps upload
100 GB volume
+ gratis Wi-Free

je zou toch zker een 15 a 21Mbps moeten hebben als je redelijk ver van je distributie kast zit.
dus ik zou toch zeker eens bellen naar telenet!

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 12:11 pm
door Amberke
Chester schreef:hij zegt dat het een digibox voor boven en één voor beneden is :D


Ja, oke. Maar ik vind het nogal onnozel om twee digiboxen te hebben, ook al is dat maar voor boven en beneden :)

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 12:24 pm
door bloky
beneden hebben we een tv, en ik boven op mijn kamer ook, heb me daar ook een gratis 2de digibox aangeschaft, deze beneden is nog geen hd maar die gaan we omwisselen..
en de router staat op zolder voor mijn internet boven te krijgen voor men ps3 en smart tv, een kabel trekken was nogal moeilijk..
maar dan nog het internet valt hier regelmatig eens uit en is supertraag :s

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 12:55 pm
door Mayo
Bel gewoon eens. Ben dit weekend te weten gekomen dat Telenet echt wel een goede klantendienst heeft :)

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 1:11 pm
door -Bubbels-
Mayo schreef:Bel gewoon eens. Ben dit weekend te weten gekomen dat Telenet echt wel een goede klantendienst heeft :)


Dan had je toevallig een goede medewerker aan de lijn... Sinds wij hier fibernet hebben is ons internet kak, het valt elke dag wel minstens 1x uit en ik heb er al talloze keren voor gebeld.
Maar ze kunnen er niets aan doen, want het ligt aan hun modems met ingebouwde router en nog meer blabla.
Ze kunnen wel een nieuwe modem komen zetten, maar dat zou ons dan €75 kosten. Voor een probleem dat door hen gecreëerd is... Hadden we het vooraf geweten, waren we gewoon bij express net gebleven. Nooit geen miserie mee gehad en 't ging nog sneller ook. Maar terugkeren is blijkbaar ook onmogelijk.

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 1:25 pm
door bloky
we gaan ermee naar de telenet winkel..
hopelijk kan er iets aan gedaan worden ik wil terug goed internet nonde! :)

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 5:50 pm
door Noiz
-Bubbels- schreef:
Mayo schreef:Bel gewoon eens. Ben dit weekend te weten gekomen dat Telenet echt wel een goede klantendienst heeft :)


Dan had je toevallig een goede medewerker aan de lijn... Sinds wij hier fibernet hebben is ons internet kak, het valt elke dag wel minstens 1x uit en ik heb er al talloze keren voor gebeld.
Maar ze kunnen er niets aan doen, want het ligt aan hun modems met ingebouwde router en nog meer blabla.
Ze kunnen wel een nieuwe modem komen zetten, maar dat zou ons dan €75 kosten. Voor een probleem dat door hen gecreëerd is... Hadden we het vooraf geweten, waren we gewoon bij express net gebleven. Nooit geen miserie mee gehad en 't ging nog sneller ook. Maar terugkeren is blijkbaar ook onmogelijk.


terugkeren gaat niet ne goeie winkel vinden da belt voor gaat wel ;)

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 9:12 pm
door winters
ff mijn mening geven hier:

welk abbo van telenet heb je juist? wij hebben namelijk fibernet en betalen ongeveer hetzelfde als jij, onze snelheid zit normaal rond de 60Mbit (waar we redelijk dichtbij zitten, aangezien we niet ver van de verdeelkast zitten)

voor zover ik uit alles opmaak, zit jij draadloos op internet? dit maakt namelijk niet dag en nacht, maar een hele week verschil, toen ik op mijn kamer draadloos internet had, zat ik ook maar rond de 10 a 15Mbit, toen kabel getrokken, en alles was perfect.

voor zover het geval van Bubbles, wij hadden dat probleem ook, als ze u zeggen dat een nieuwe modem u 75€ kost, is dat dikke zever, ik heb zelf ook meermaals naar telenet gebelt voor dat probleem, en uiteindelijk gewoon een nieuwe modem geëist. toen zeiden ze me ook dat dit 75€ zou kosten als het niet aan hun lag, maar toen die technieker hier aankwam en de modem uitleesde, bleek er idd wel een fout in te zitten en is de modem gratis vervangen.

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 9:21 pm
door -Bubbels-
Heb net nog eens een boze mail gestuurd naar de klantendienst, we zien wel.
Anders moet ik misschien ook blijven aandringen tot ze gratis een nieuwe komen zetten.
In de tijd dat ik mijn vorige bericht postte is het trouwens weeral meer dan 5 keer vastgelopen :roll: Voor €65+ mogen ze toch wat betere service leveren.

Mijn downloadsnelheid is trouwens 56, upload 3.55 ongeveer. En ik werk draadloos.

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 9:24 pm
door winters
das +- zelfde snelheid als ik heb me kabel, hoever zit jij van de modem? en hoeveel muren ertussen?

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: zo 16 jun 2013 9:30 pm
door -Bubbels-
winters schreef:das +- zelfde snelheid als ik heb me kabel, hoever zit jij van de modem? en hoeveel muren ertussen?


Modem staat in onze berging, zo'n meter of 3-4 van waar ik zit met de laptop.
De deur staat wel open om het signaal goed door te laten :mrgreen: :lol:

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: di 18 jun 2013 4:47 pm
door winters
da scheelt natuurlijk :D

al nieuws van Telenet?

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: di 18 jun 2013 5:48 pm
door -Bubbels-
Ja, antwoord gehad van de klantendienst met al dezelfde dingen die ze vorige keer gezegd hebben langs de telefoon.
Teruggestuurd dat ik al die dingen dus al had gedaan, we op 2m van onze modem zitten en het probleem nog steeds voorkomt.
Vanochtend hebben ze gebeld, maar 'k lag nog in mijn bed 8-[
Op voice mail stond een bericht dat ze deze namiddag zouden terugbellen, maar 'k heb er (uiteraard) niets meer van gehoord.

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: di 18 jun 2013 7:15 pm
door winters
hmm, bij mij is het ook pas opgelost geraakt toen zij zelf belden.. als je zelf naar hun belt, kom je namelijk nooit (of toch zelden) op de technische dienst uit..

als ze jou terugbellen, belt de technische dienst zelf, die hebben er meer verstand van en kunnen je beter helpen (die zullen ook sneller toegeven dat het aan de modem ligt)

Re: telenet probleem

BerichtGeplaatst: di 18 jun 2013 7:56 pm
door eclipx
Foefel er zelf niet aan, bel naar de klantendienst en zeg wat het probleem is en dat je de geadverteerde snelheden niet krijgt, ondanks dat je vollepot betaald. Ze zullen een lijntest doen en/of een technieker langsturen.

Of sinds wanneer heb je het probleem? Ben je zeker dat er niet een pc op het netwerk zit die zonder dat je het weet zit te up/downloaden?