register Paswoord vergeten?
Zoeken

Beschikbare opties bij deze post

FacebookGerelateerde posts
Gebruikersstatistieken
Aantal gebruikers nu online:
Maximum aantal tegelijk online vandaag:
maximum aantal tegelijk online dit jaar:
Fundalize ledenlijst
fun

Straatduetten

video
55%55%55%
1147 views
door anima-john op Wed. 4 Sep. 13 om 10:18


Tags:  zingen, muziek

    Da_Tonio Gepost op Wed. 4 Sep. 13 om 13:19 1
Da_Tonio
man man
3282 Posts
Hoe menselijk en hartverwarmend het ook mag zijn, die staan daar allemaal voor da vipticket in gedachten. Desalniettemin tof, maar roze geverfd, opgemaakt en opgeblonken. Mensen laten samenkomen is niet hetzelfde als mensen op dezelfde plaats laten stoppen voor hun eigen goed. Meer nog, der valt iets te winnen, dus al die onbekenden die daar staan zijn gelijk uw tegenstanders.

Nice try, but no!
neutral  Melden
    Gamus Gepost op Wed. 4 Sep. 13 om 14:01 2
Gamus
man man
624 Posts
"Quid pro quo"' voor wat hoort wat.

Nu is dit ook in alle gevallen toepasbaar. Zelfs bij spontane gebaren is niks gratis, al gaat het dan meer over het uitwisselen van gevoelens. Blijdschap voor de ene, erkenning bij de ander. Nu kan ik mij ook inbeelden dat in dit geval, ondanks dat de aanzet een zakelijk iets was, ook degene die de tickets niet gewonnen hebben er niet droeviger op zijn geworden.

En niet te vergeten dat er waarschijnlijk ook passanten waren die niet meezongen en even bleven staan om gewoon even te luisteren/genieten. Voor wie dit dus een gewoon straatoptreden is, waar in dat geval hun opzet zou geslaagd zijn. Al lijkt het mij straf dat dit de intentie was. Ze hadden beter niks gezegd en een vijftal "dummies" geplaatst die de aanzet gaven en kijken of er derden spontaan mee zouden doen. Zou de boodschap wat meer kracht bijzetten.
neutral  Melden
    Da_Tonio Gepost op Wed. 4 Sep. 13 om 15:36 3
Da_Tonio
man man
3282 Posts
Gamus schreef:Ze hadden beter niks gezegd en een vijftal "dummies" geplaatst die de aanzet gaven en kijken of er derden spontaan mee zouden doen. Zou de boodschap wat meer kracht bijzetten.


Die techniek wordt vaak genoeg gebruikt bij (malafide) straatverkopers, gokkers, ... en werkt evengoed in situaties waar er geen materieel gewin mee gemoeid is. Alleen is het bij de ene puur een verkoopstechniek, en bij de andere vaker een spontane gebeurtenis.

Niemand had iets te verliezen, akkoord. Ik wil het zeker niet zwartmaken, maar de roze verf afpellen mocht hier wel.
neutral  Melden