register Paswoord vergeten?
Zoeken

Beschikbare opties bij deze post

FacebookGerelateerde posts
Gebruikersstatistieken
Aantal gebruikers nu online:
Maximum aantal tegelijk online vandaag:
maximum aantal tegelijk online dit jaar:
Fundalize ledenlijst
fun

Het Spaghettimonster

text
94%94%94%94%94%
1932 views
door sjores87 op Sun. 22 Jun. 08 om 19:19


Ik kwam op internet een link tegen over het Spagghettimonster. Hieronder uitleg:


Het Vliegend Spaghettimonster is de god van een geloof dat het Vliegend-Spaghettimonsterisme heet en dat door Bobby Henderson is begonnen op het internet als parodie op het besluit van de regionale overheid Kansas om tijdens biologielessen naast de evolutieleer ook de theorie van het intelligent design te onderwijzen. Henderson stuurde een officiŽle brief naar de Kansas Board of Education waarin hij eiste dat in de klas aan het geloof in het Vliegende Spaghettimonster evenveel tijd zou worden besteed als aan de christelijke en andere scheppingsverhalen. Dit "geloof" is sindsdien een waar internetfenomeen geworden, met veel volgelingen die de woorden van hun "noedelige meester" preken als het enige ware geloof.

Afbeelding


[size=16:4aba20c62e]
Samenvatting van het geloof[/size:4aba20c62e]

* Het heelal is geschapen door het Vliegend Spaghettimonster.
* Al het bewijs voor evolutie is aangebracht door zijn Noedelige Aanhangsels.
* Het uitverkoren kostuum voor zijn volgelingen is een volledig piratenpak.
* Het broeikaseffect is een rechtstreeks gevolg van de afname van het aantal piraten sinds de 19e eeuw, een grafiek [1] in de officiŽle brief van Henderson (vastgelegd in het Gospel), toont duidelijk het verband tussen beide zaken aan. Piraten worden dan ook als heilig gezien.
* Bobby Henderson is de "profeet" van dit geloof.
* De volgelingen noemen zich soms pastafari (een woordspeling op rastafari).

[size=16:4aba20c62e]Geloofsuitingen[/size:4aba20c62e]

* Gebeden worden afgesloten met het woord RAmen in plaats van Amen.
* Gelovigen dienen zich in een piratenpak te kleden.

Afbeelding


[size=16:4aba20c62e]De acht "Liever-nieten"[/size:4aba20c62e]

Op een berg zijn door het Vliegend Spaghettimonster oorspronkelijk tien geboden gegeven aan Mosey, de eerste piraat. Alleen heeft Mosey twee stenen tabletten laten vallen op de weg naar beneden. De dunne morele standaarden bij Pastafari zijn te verklaren door de twee ontbrekende tabletten:

1. Ik heb echt liever niet dat je... doet alsof je heiliger bent dan iemand anders wanneer je mijn noedelige goddelijkheid beschrijft. Als sommige mensen niet in me geloven dan is dat okť. Echt. Trouwens, dit gaat niet over hen, dus niet afdwalen.
2. Ik heb echt liever niet dat je... mijn bestaan gebruikt om mensen te onderdrukken, straffen, veroordelen of, je snapt het, je slecht te gedragen tegen anderen. Ik heb geen offers nodig en het begrip "zuiver" is bedoeld voor bronwater, niet mensen.
3. Ik heb echt liever niet dat je... mensen beoordeelt op hoe ze eruit zien, hoe ze zich kleden, hoe ze praten of hoe ze lopen, maar wees gewoon vriendelijk, okť? Oh en laat dit eens doordringen: vrouw = persoon. Man = persoon. Samey = Samey. De ťťn is niet beter dan de ander, tenzij we het over mode hebben en sorry, dat heb ik aan vrouwen gegeven en een paar mannen die toevallig het verschil weten tussen lila en violet.
4. Ik heb echt liever niet dat je... je inlaat met mensen door wie je je beledigd zou voelen, of je naasten, of je partner van wettige leeftijd en volwassenheid. Voor iedereen die protest aantekent, ik geloof dat de uitdrukking is: "krijg de t****", tenzij je dat een belediging vindt; in dat geval moet je maar eens de TV uitzetten en een ommetje maken voor de verandering.
5. Ik heb echt liever niet dat je... discussieert met gehersenspoelde, vooringenomen, akelige mensen op een lege maag. Eet eerst en maak dan gehakt van ze.
6. Ik heb echt liever niet dat je... kerken/moskeeŽn/tempels bouwt van multimiljoenen euro's voor mijn noedelige goedheid, wanneer het geld beter besteed kan worden aan:
* armoedebestrijding
* ziektebestrijding
* leven in vrede, liefhebben met passie en het betaalbaar maken van breedbandkabel
Ik mag dan een alleswetend complex wezen zijn, maar ik hou van de simpele dingen in het leven. Ik kan het weten, ik ben de Schepper.
7. Ik heb echt liever niet dat je... rondbazuint tegen anderen dat ik met je praat. Zo interessant ben je niet. Wordt volwassen. Ik vertel je net dat je je naasten lief moet hebben, dat was een hint.
8. Ik heb echt liever niet dat je... dingen doet met anderen die je ook niet gedaan wilt hebben met jezelf, tenzij je in bent voor dingen die te maken hebben met, eh, dingen die veel glijmiddel, leer, Las Vegas nodig hebben. Als de andere persoon het wil (gelet op punt 4), ga ervoor, maak foto's en in Mike's naam, gebruik een condoom! Echt, het is maar rubber. Als ik had gewild dat het niet goed voelde had ik wel spikes toegevoegd, of zoiets.

[size=16:4aba20c62e]Het Enige Ware Monster[/size:4aba20c62e]

Informatie afgeleid van het Flying Spaghetti Monster artikel in Uncyclopedia.
Het Vliegende Spaghettimonster wordt over het algemeen afgebeeld als een hoop in de knoop geraakte spaghetti met twee oogstengels en twee gehaktballen. Plaatjes die de schepping van het heelal tonen, tonen over het algemeen het monster, een met bomen bezaaide berg en een dwerg (de laatste twee ogenschijnlijk geschapen door hem). Volgens de volgelingen is het monster samengesteld uit twee aparte, duidelijk verschillende onderdelen:

* De Grote PastaŽr
o Het Vliegende: dit onderdeel van het Vliegend Spaghettimonster geeft het de mogelijkheid om te vliegen en om oneindig lange afstanden af te leggen in ondeelbare tijdseenheden. Dit onderdeel is onherleidbaar complex en kan niet tot verschillende componenten worden afgebroken. Dat doen zou de wraak van het Vliegende Spaghettimonster oproepen, als je dat zou kunnen doen, en dat kan niet.
o Het Spaghettimonster: dit wordt over het algemeen erkend als het "lichaam" van het Vliegend Spaghettimonster en in tegenstelling tot "Het Vliegende" bestaat dit uit verscheidene kleinere onderdelen. Dit wordt de Kleine PastaŽr genoemd.
* De Kleine PastaŽr
o De Vleesera: dit is een symbool van zijn sterkte en zielskracht. Dit is de krachtbron van het Vliegende Spaghettimonster.
o De Spaghettienen: ook bekend als de "Genoedelde Aanhangsels"; hierdoor kan het Vliegende Spaghettimonster het heelal in zijn greep houden en zo alles en iedereen beÔnvloeden.
o De Sauson: dit is de sluier van het Vliegende Spaghettimonster; dit maakt hem ongezien, ontastbaar en ook almachtig.

[size=16:4aba20c62e]Voordelen van bekering[/size:4aba20c62e]
Volgelingen van het Vliegend Spaghettimonster geven de volgende voordelen voor bekering naar het Vliegende Spaghettimonsterisme:

* Zoals de grote noedels die zij vereren, hebben de Vliegende Spaghettimonsteristen een slappe morele standaard.
* Er zijn stripperfabrieken en biervulkanen in de hemel tot zover het oog reikt.
* Een religieuze feestdag iedere vrijdag.
* Vrijheid van religieuze plichten of beperkingen.

[size=16:4aba20c62e]Tegenstand[/size:4aba20c62e]
Een concurrerende factie, gebaseerd op SPAM Ė Spaghetti & Pulsar Activating Meatballs (Spaghetti- & Pulsar-Activerende Gehaktballen) Ė heeft zich gevormd en roept op tot een heilige oorlog jegens de Vliegende Spaghettimonsteristen. SPAMation claimt dat het de Ware Brief aan de Kansas School Board heeft. SPAM, ook een parodie, geeft het volgende als zijn doel:

"Het doel is om te proberen de absurditeit die een evolutionist ervaart over te brengen wanneer men hoort dat Kansas School Board serieus overweegt Intelligent Design als een geldig wetenschappelijk alternatief te bieden jegens evolutieleer."

De SPAM-website is een onderdeel van Yoism, dat zichzelf "'s werelds eerste opensourcereligie" noemt, en zij beweren ook de eerste serieuze religie te zijn met een gevoel voor humor.

Afbeelding

[size=8:4aba20c62e]Bron: Wikipedia.org[/size:4aba20c62e]

Raten! :mrgreen:

Vorige post Vorige post Volgende post Volgende post
  Funpoststreakers :D