register Paswoord vergeten?

traag internet

Hulp nodig ivm een programmeertaal? Probleem met je website?

traag internet

Berichtdoor ramazan op di 17 maart 2009 1:13 am

Hallo,

ik heb een klein probleem met de snelheid van internet op mijn laptop.
Nu mijn laptop staat meestal op mijn kamer, en dat is op de zolder.
Ik heb de router van D-Link, DIR-615, wireless N home router staat erop.
Maar die heeft blijkbaar niet zo'n hoge signaalsterkte, want ik heb steeds maar 2 blokken ontvangst.

Omdat ik er niet zoveel van afweet wou ik het jullie vragen.
Hoe zou ik aan een betere signaalsterkte en snelheid kunnen geraken?
Ik dacht ook aan zo'n netgear stopcontactjes, of zou ik het efficiƫnter zijn met een betere router ?

Alvast bedankt.
ramazan
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1114
Karma: 0
Geregistreerd op: di 11 jan 2005 5:01 pm
Woonplaats: sint-niklaas

Berichtdoor tutte op di 17 maart 2009 1:19 am

Ondersteund uw laptop wel N? ;o

Want als uw router B,G en N uitzend, en uw laptop kan N niet ontvangen, ga je maar met de speed van B of G surfen.

En wss zijn de verdiepingen te breed of zijn er veel verstoorpunten tussen uw laptop en de router.
Probeer eens het kanaal waar uw router op uitzend te veranderen.

=)
Avatar gebruiker
tutte (oude nickname: Tutte)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 219
Karma: 1
Geregistreerd op: zo 15 jul 2007 7:55 pm
Woonplaats: In front of the pc.

Berichtdoor ramazan op di 17 maart 2009 11:27 am

waar kan ik zien of mijn laptop n signaal ontvangt of niet ?
en waar zou ik dat eventueel kunnen veranderen ?

de router staat in de woonkamer en mijn laptop dus 2 verdiepingen hoger..
ramazan
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1114
Karma: 0
Geregistreerd op: di 11 jan 2005 5:01 pm
Woonplaats: sint-niklaas

Berichtdoor JaakTrekhaak op di 17 maart 2009 11:57 am

Ga naar Start -> Uitvoeren -> typ: 'cmd' -> enter -> typ: 'ipconfig' -> daar zie je dan het ip-adres staan van je standaard gateway.

Nu, open je browser en typ in de adres balk het ip-adres van deze standaard gateway
Meestal kom je zo in de instellingen van je router terecht!
Afbeelding
Avatar gebruiker
JaakTrekhaak (oude nickname: Jaak Trekhaak)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1283
Karma: 1
Geregistreerd op: vr 28 maart 2008 3:21 pm

Berichtdoor Timmeeeeh op di 17 maart 2009 12:55 pm

ramazan schreef:de router staat in de woonkamer en mijn laptop dus 2 verdiepingen hoger..

Dat is hier ook, maar die afstand zou normaal geen probleem moeten zijn. Of je hebt ergens een stoorzender ofzo.
Avatar gebruiker
Timmeeeeh (oude nickname: Digi)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 2677
Karma: 2
Geregistreerd op: zo 02 jul 2006 9:58 pm
Woonplaats: Buizingen

Berichtdoor tutte op di 17 maart 2009 1:08 pm

192.168.0.1

Typ dit in je adresbalk in en probeer te zoeken naar Wireless/Channel and SSID of dergelijke en probeer eens van kanaal te switchen.
Avatar gebruiker
tutte (oude nickname: Tutte)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 219
Karma: 1
Geregistreerd op: zo 15 jul 2007 7:55 pm
Woonplaats: In front of the pc.

Berichtdoor ramazan op di 17 maart 2009 4:18 pm

hoe kan ik van kanaal switchen ?
sorry maar ik ken er eigelijk niet echt veel van..
ik heb zo al bij een paar menu's gekeken, maar snap er niet al te veel van
ramazan
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1114
Karma: 0
Geregistreerd op: di 11 jan 2005 5:01 pm
Woonplaats: sint-niklaas

Berichtdoor tutte op di 17 maart 2009 5:29 pm

Avatar gebruiker
tutte (oude nickname: Tutte)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 219
Karma: 1
Geregistreerd op: zo 15 jul 2007 7:55 pm
Woonplaats: In front of the pc.

Berichtdoor ramazan op di 17 maart 2009 5:51 pm

Enable Wireless :
Wireless Network Name : (Also called the SSID)
Wireless Channel :
Enable Auto Channel Scan :
Super G Mode :

Enable Extended Range Mode :

802.11g Only Mode :

Enable Hidden Wireless : (Also called the SSID Broadcast)


Is da hier ergens dat ik dat moet veranderen ?
Ik heb de super G mode op " Super G with dynamic turbo" gezet.
En Wireless channel stond op 1, die heb ik op 11 gezet.
Of maakt dat niet veel uit ?
ramazan
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1114
Karma: 0
Geregistreerd op: di 11 jan 2005 5:01 pm
Woonplaats: sint-niklaas

Berichtdoor tutte op wo 18 maart 2009 12:16 am

ramazan schreef:Of maakt dat niet veel uit ?



Gee idee, verbeterd de sterkte van het signaal? Zoniet, probeer eens uw router weg te zetten van allerlei elektrische apparaten, of misschien dichter bij de laptop.

=)
Avatar gebruiker
tutte (oude nickname: Tutte)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 219
Karma: 1
Geregistreerd op: zo 15 jul 2007 7:55 pm
Woonplaats: In front of the pc.

Berichtdoor ramazan op wo 18 maart 2009 12:34 am

maar wat ik niet juist snap , ik krijg maar een snelheid van 54 mbps, terwijl de maximale snelheid van de router 300 mbps is.

zou ik dit kunnen verhogen ook via de instellingen ?

ik ben ondertussen wat aan het googlen maar heb nog niks bruikbaars gevonden
ramazan
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1114
Karma: 0
Geregistreerd op: di 11 jan 2005 5:01 pm
Woonplaats: sint-niklaas

Berichtdoor tutte op wo 18 maart 2009 12:50 am

Daar heb je dus het probleem.

Je laptop kan geen N ontvangen dus ontvangt hij alleen G=52mbps of B=11mbps, je router zendt waarschijnlijk G,B en N uit.

Ik denk dat je speciale netwerkontvangers kan kopen die wel N ondersteunen.

=)
Avatar gebruiker
tutte (oude nickname: Tutte)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 219
Karma: 1
Geregistreerd op: zo 15 jul 2007 7:55 pm
Woonplaats: In front of the pc.

Berichtdoor ramazan op wo 18 maart 2009 12:57 am

maar nochtans staat er bij radiotype 802.11n..
ramazan
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1114
Karma: 0
Geregistreerd op: di 11 jan 2005 5:01 pm
Woonplaats: sint-niklaas

Berichtdoor tutte op wo 18 maart 2009 1:01 am

Probeer uw router eens alleen op N te zetten dan ..
Avatar gebruiker
tutte (oude nickname: Tutte)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 219
Karma: 1
Geregistreerd op: zo 15 jul 2007 7:55 pm
Woonplaats: In front of the pc.

Berichtdoor ramazan op wo 18 maart 2009 1:18 am

ik heb het daarjuist alleen op N gezet en ik kon door een of ander reden geen verbinding meer maken met mijn laptop, terwijl ik eigelijk evenveel blokken ontvangst had..

nu staat het weer op b, n en g mixed.
ramazan
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1114
Karma: 0
Geregistreerd op: di 11 jan 2005 5:01 pm
Woonplaats: sint-niklaas

Berichtdoor ramazan op wo 18 maart 2009 1:26 am

Nu ik heb voor de zekerheid nog eens nagekeken of mijn laptop n ondersteund.

En er staat op WLAN 802.11 b/g.


Wat zou ik in dit geval kunnen doen om het toch nog sneller te laten gaan ?
ramazan
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1114
Karma: 0
Geregistreerd op: di 11 jan 2005 5:01 pm
Woonplaats: sint-niklaas

Berichtdoor tutte op wo 18 maart 2009 12:01 pm

http://www.tones.be/shop_product.php?idx=106127

Zoiets als dit?
Je moet maar es gaan informeren bij je dichtsbijzijnde computerboer.
Avatar gebruiker
tutte (oude nickname: Tutte)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 219
Karma: 1
Geregistreerd op: zo 15 jul 2007 7:55 pm
Woonplaats: In front of the pc.

Berichtdoor Peelaard op do 19 maart 2009 1:44 pm

Dichter bij u access point gaan zitten kan al veel oplossen.
Ook kan je het kanaal waarop je AP uitzend veranderen in de config pagina van je AP (meestal 192.168.1.1 of 192.168.0.1)
Het kan zijn dat het signaal van de buren je eigen signaal stoort.
Aan te raden kanalen zijn 1 6 en 11.
Ook kan je laptop geen n ontvangen , dus moet je je tevreden stellen met b/g. Of je kan zo'n extra pci-kaartje kopen om in je laptop te steken
Afbeelding


Join nu : Roekoe.be
Avatar gebruiker
Peelaard (oude nickname: ES.be)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 1468
Karma: 0
Geregistreerd op: ma 31 okt 2005 9:57 am
Woonplaats: Wevelgem

Berichtdoor Interfred op do 19 maart 2009 3:31 pm

Hier heb ik hetzelfde probleem als de ts, stoort me al laaang :roll:

B+G staan allebei aan en ik ontvang op deze laptop maar 11mbps (max), dat vermindert regelmatig tot 1mbps... Blokjes variƫren van 2 tot alle 5. Ook heb ik regelmatig het probleem dat hij geen verbinding kan maken, en dat valt enkel op te lossen door de router even te unpluggen zodat hij op die manier reset, 'herstellen' werkt niet. En dat moet ik minstens 4maal daags doen...
Verklaring: router staat slecht (maar kan niet van plaats veranderd worden), en er zijn altijd vele draadloze netwerken in de buurt (woon te midden van de studentekoten). Channel stond op 11. Heb die nu veranderd naar 6, maar betwijfel of dat alleen veel verschil gaat uitmaken...
Interfred (oude nickname: InterFred)
Pastoor
Pastoor
 
Berichten: 1619
Karma: 33
Geregistreerd op: do 12 jun 2008 6:35 pm
Woonplaats: Gent

Berichtdoor Cartal op do 19 maart 2009 3:48 pm

ramazan schreef:maar wat ik niet juist snap , ik krijg maar een snelheid van 54 mbps, terwijl de maximale snelheid van de router 300 mbps is.


En dit maakt vooral veel uit als uw internet verbinding bv maar tegen 20 mbps gaat ... (in theorie)
Afbeelding
Avatar gebruiker
Cartal (oude nickname: rEiN_r@uS)
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 2447
Karma: 1
Geregistreerd op: di 13 dec 2005 4:06 pm

Berichtdoor braadworst op vr 20 maart 2009 5:13 pm

Als je draadloos internet niet (goed) werkt kan je van die Netgear XE102 HomePlug Powerline Ethernet Adapters kopen.
Nadelen zijn wel:
Haalt je internetsnelheid naar beneden (of je moet duurdere kopen)
Als je veel met je laptop (met internet) telkens op andere plaatsen in je huis gaat zitten is het niet ideaal om dat kasje mee te nemen.

Wij gebruiken het vanaf we internet hebben en dat is toch al een tijdje en we zijn daar heel tevreden over.

Geen routerinstellingen nodig! :p
braadworst
Onwetende
Onwetende
 
Berichten: 139
Karma: 0
Geregistreerd op: zo 07 dec 2008 7:20 pm


Keer terug naar Programmeren & Internet

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten